Animal Cannibals

Alakulás: a banda 1989-ben alakult, akkoriban még hárman voltunk és először csak mikszelgetéssel foglalkoztunk.
1990. januárjában született meg az első rap-dal (egy Yozsefvárosi Klub indulója). D.J.UBY (a harmadik tag) sajnos 1991. végén kivált az együttesből, így csak mi ketten maradtunk.
Álmok-rémálmok: amikor elkezdtünk zenélni, mindig azt szerettük volna, hogy elsők legyünk a Billboard-on. Ma már nincsenek ekkora álmaink (megelégszünk azzal, ha mi vagyunk mindenki kedvencei). Ami pedig a rémálmokat illeti, van egy közös rémálmunk: egy turkálóban leértékelve árulják a lemezünket.
Barátnők: : Ricsipí-nek felesége van 2004. októberétől, Qka MC-nek pedig barátnője.
Cenzúra: a zenekar senkinek sem hagy beleszólást a dalok szövegeibe és ez a fajta "önfejűség" a színpadon is működik. Vagyis mindig azt csináljuk, amit mi akarunk. Mivel a kivétel erősíti a szabályt, egy példa mégiscsak van a cenzúrára. A második lemezünkre készült egy dal "Kapd be a faxom" címmel, amelyet a szigorú lemezkiadó nem tartott rádióbarátnak, ezért a dalt több helyen is át kellett írni, így végül az "Edd meg a telefonom" címet kapta. Terveink között szerepel, hogy az eredeti verziót is egyszer megmutatjuk, reméljük nem kell sokat várnotok.
Család: Bár saját lakásban lakunk az új évezredtől, de sokat köszönhetünk szüleinknek, még akkor is, ha a zenélés elején az együttes helyett inkább a tanulásra bíztattak.
Demó kazetták: mint minden kezdő együttes, mi is először demókazettákat készítettünk, és azt próbáltuk terjeszteni először ismerőseink, később a rapperek körében. 1990-ben jelentettük meg az első ilyen kazettát, és innen kezdve minden évben megleptük a magyar rap-re éhes fiatalokat egy hatvan perces alkotással. 1995-ben öt demókazettával plusz egy Best of 1990-92.-vel és egy kizárólag lemezlovasoknak készült "kettő-dalos kis-kazettával" állítottunk be Deseő Balázshoz. Ellentétben velünk, neki - sajátunkhoz képest - tökéletesen felszerelt stúdiója volt, ahol kettő majdnem lemezminőségű, négyszámos demókazettát rögzítettünk. Erre a demóra harapott rá a Warner-Magneoton, majd rövid megbeszélés után 1995. tavaszán megjelent első kislemezünk a Takarítónő.
Egy napunk: sokan azt gondolják, hogy mi egész nap lógatjuk a lábunkat, és csak pénteken meg szombaton este járunk fellépni.
Ez pedig (sajnos?) nem így van. A zenekar önmenedzselésű, vagyis az összes egyéb tenni való (image kialakítás, szponzorokkal való tárgyalás, nagyobb fellépések megszervezése, tévés-rádiós riportok leszervezése, új dalok megírása, a hozzánk érkező levelekre történő válaszadás, lemezborító-, plakát tervezés, stb.) is a mi vállunkat nyomja. Ami pedig a fellépéseket illeti, többször volt már úgy, hogy a hét minden napján színpadra kerültünk. Gyakran több száz kilométert utazunk, ezzel is rengeteg idő megy el. Száz szónak is egy a vége: nem unatkozunk és gyakran kedvenc időtöltésünk az alvás.
Étel amit bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben elfogyasztunk: ez a palacsinta. Qka a fahéjasat és a hawaii-i ízesítésűt komálja Ricsipí pedig a "Nagymamibaracklekvárjával" töltöttet és a sonkás-sajtost részesíti előnyben. Egy időben elterjedt rólunk, 40 palacsintáért járunk fellépni. - Ez így is volt! Kábé másfél hónapig jártuk az ország iskoláit, volt hogy egy nap közel 1000 palacsintát láttunk. Úgy döntöttünk, hogy nem akarjuk megunni kedvenc kajánkat, így hát leálltunk ezzel az akciónkkal.
Fila Rap Jam: ahogy az országot jártuk, rengeteg rapbandával találkoztunk, akik arra kértek minket, hogy segítsünk nekik.
Mi ezt meg is próbáltuk, de sajnos mindenkivel külön-külön foglalkozni nagyon nehéz, ráadásul gyakran nekünk se időnk, se energiánk nem volt arra, hogy komolyan beleássuk magunkat a zenekarok alkotásaiba. Kitaláltuk hát, hogy összehozunk egy olyan versenyt, ahol mindenki megmutathatja magát, sőt megpróbáltunk értékes nyereményeket is összeszedni a legjobbaknak. Ilyenkor az időnk nagy részében erre az eseményre koncentrálunk és arra törekedünk, hogy a Rap Jam-et tökéletesen megszervezzük. Az elsődleges cél az, hogy egy nagy bulin teret adjunk a magyarországi rapegyütteseknek, rappereknek. 1996. december 29-én volt az első Fila Rap Jam és a nagy sikerre való tekintettel, ezentúl minden évben ugyanezen a napon (tehát december 29-én) rendeztük meg az év legnagyobb rap-buliját.
Bár, 2000 október 20.-án lezártunk és elbúcsúztunk a Fila Rap Jam-től, nem hagytuk abba a tehetségkutatást, így ha alkotsz valamit, bátran küldd el nekünk, ha érdekel a véleményünk.

Video