BeerSeeWalk

"Mi azért zenélünk, mert szeretjük ezt az egészet, de ettől függetlenül komolyan vesszük zeneileg, és adunk a megjelenésre is."

A mag:

Ferenczei 'Gaben' Gábor (szöveg & rap)
Sziklai 'Meklód' Mátyás (szöveg, rap &zenei rendezés)

Tiszteletbeli tag:

Nádasi 'Daddy Z' Zoltán (scratch)

Zenészek (HaNem Band):

Péterffy Máté (gitár, hangmérnök)
Gál Tamás (basszusgitár)
Budai Dávid (zongora, billentyűk)
Kiss Krisztián (dob)

 

TÖRTÉNET:

 

A csapatot 2006-ban alapította Gaben és Meklód, amikor nézeteltérések miatt kiváltak egy másik formációból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka (és a sörszívás), hogy BeerSeeWalk (beer-szívók) néven nekiálltak egy nagylemez elkészítésének.

"A legelején csak együtt reppeztünk a piázások közben. A Matyi csinálta az alapokat, írtuk a szövegeket és rengeteget gyakoroltunk, saját magunk szórakoztatására. 2006 szeptemberében mentünk először 'igazi' stúdióba Pixához, Fehérvárra. Akkoriban vettük fel a 'Picsa', az 'Utcaszagú' vagy például 'Pénzes' című számokat, meg persze volt olyan is, ami később nem került a nyilvánosság elé, szerencsére. (nevetnek)"

A munkálatok közben csatlakozott a srácokhoz Nádasi 'Daddy Z' Zoltán, aki a scratch-eket húzza és idővel a banda tiszteletbeli tagjává vált. Ebben a felállásban készült el az első nagylemezük, ami 2010-ben, Valentin napon "Picsa LP" címmel jelent meg. Nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart, ugyanakkor underground viszonylatban nagy sikert aratott.

"A lemez sikerét nagyban köszönhetjük a haverjainknak, akik elterjesztették, így az ő érdemük is hogy a hallgatóságunk a lemez óta meghatványozódott. Persze vannak rajta olyan dumák, amikkel ma már annyira nem tudunk azonosulni, mivel azoknak a szövegeknek jó része 16-17 évesen íródott. Akkoriban csak ittunk, meg csajoztunk. Mocsok egy idő volt. (nevetnek)"

A 4 évig tartó stúdió munkákat követően a lemezbemutató koncertre próbáltak, amikor elhatározták, hogy az egyik számot előadják élő kísérettel.

"Gyerekkorom óta barátok vagyunk Tomival (Gál Tamás – Basszugitár), és tudtam, hogy van egy bandájuk, néhányszor lementem a próbaterembe teleköpködni a mikrofonjukat. - meséli Gaben. Mondtam a Matyinak, hogy hallgassa meg élőben. Amikor meghallotta őket játszani, azonnal rábólintott." "Így volt, - mondja Meklód - egyből láttam hogy ezek állatok, mikor például a Máté rájátszott egy-két szólót a zenéimre. Hamar kiderült hogy emberileg is hasonló értékrendet képviselünk, és zeneileg is jól kiegészítjük egymást.”

Így lettek a BSW zenészei: Gál Tamás /bassgitár/, Péterffy Máté /gitár/, Budai Dávid /zongora/, Kiss Krisztián /dob/, azaz: a HaNem Band.

„A találkozással nem csak kitűnő zenészeket nyertünk, hanem egy profi stúdiót és Máté személyében egy ügyes hangmérnököt is. Ez azért nagy dolog, mert így bármikor bármennyi ideig tökéletesíthetjük a felvételeket, nem kell az órát nézve kapkodva felreppelni a szövegeket. Van hogy éjszakákon át 1-1 számmal foglalkozunk, megvalósíthatjuk minden elképzelésünket, a legigényesebb, legjobb hanganyaggal tudunk a közönség elé állni. Mindenkinek bátran ajánljuk a VoiceCafé Studiot!”

Együtt készítették el a "Stégre teszlek" kislemezt, aminek felvételei Pesten az Utopia Stúdióban, illetve Tabon a VoiceCafé Studioban készültek, a keverés-masztering az Utopia Stúdióban készült. A kiadványon már élőhangszeres track-ek is hallhatók.

"Ezt a kislemezt szélesebb közönség számára készítettük, egyfajta kísérleti anyagként. Próbáltuk megtalálni az arányt a zeneiség és nyers, durva rap között. Ez a visszajelzések alapján sikerült is - kortól és zenei beállítottságtól függetlenül szinte csak pozitív kritika érkezett rá. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól csak megaslágereket gyártunk. Nyilván marad a nyers, őszinte stílus, hisz leginkább azok vagyunk mi. Természetesen 1-2 világhírű sikerszámot is mindenképp megjelentetünk. (nevetnek)"

2011-ben jelent meg először a bandának videoanyaga, két rövid mash up formájában. A videok promóciós céllal készültek, hogy a rajongók végre arcot tudjanak társítani a zenéhez.

„Sokan videoklipnek hiszik ezeket a mash upokat, pedig ezek tényleg csak hirtelen ötlet alapján készültek. Az első hivatalos videoklippünket a következő nagylemez megjelenése előtt tervezzük kitenni.”

Az együttes jelenleg a második nagylemezén dolgozik, közben igyekeznek eleget tenni a felkéréseknek mind a koncertek, mind a közreműködések terén. A közben megjelenő exclusive dalokat, közreműködéseket a ZENE menüpontban találjátok meg.

LEMEZEK:

 

Beerseewalk - Stégre teszlek (maxi)

Release date: 2010. 07. 21.

Lyrics & Rap: Ferenczei ’Gaben’ Gábor, Sziklai ’Mettyú’ Mátyás

Music: Sziklai Mátyás & Péterffy Máté

Scratch: Nádasi ’Daddy Z’ Zoltán

Piano: Budai Dávid

Guitar: Péterffy Máté

Bassguitar: Gál Tamás

Female vocal: Sziklai Júlia

Instrumental recording: VoiceCafé Stúdió

Recording, Mixing, Mastering: Kiss Zoltán /Utopia Stúdió/

Photo: Papp ’zSé’ Zsanett /Variart Studio/

Cover: Sziklai ’Mettyú’ Mátyás

 

Beerseewalk - Picsa (LP)

Release date: 2010. 02. 14.

Lyrics & Rap: Ferenczei ’Gaben’ Gábor, Sziklai ’Mettyú’ Mátyás

Music: Sziklai Mátyás

Scratch: Nádasi ’Daddy Z’ Zoltán

Recording, Mixing, Mastering: Tóth ’Pixa’ Dániel /Mideastouch Stúdió/

Photo: Tuli Gergely /Variart Studio/

Cover: Sziklai MátyásVideo