Hősök

A Hősök, mint zenei mozgalom két Veszprém megyei település duójából alakult ki. Mind a pétfürdői, mind pedig a veszprémi csapat, hasonló mértékű zene iránti tisztelettel, szeretettel rendelkezett, így nem volt kérdéses számukra, tehetségüket miért ne kamatoztathassák egy közös produkcióban is. Az Ammóniaszökevények (Joeker, Eckü) invitálására igen mondott az Őrült Oldal (Mentha, Brash). Az első közös szerzeményük, mely a 2001-es évre dotálható, a Hősök nevet viselte, sok-sok próbálkozást követően, nem kis sikereket elérve, a felállás immáron állandónak minősült. A négyes fogat így, első közös produkciójuk nevét választva banda névnek, folytatta tovább a jobbnál jobb szerzemények "előállítását".

 

2002 januárjában kezdődtek meg a csapat első önálló albumának munkálatai egy szombathelyi stúdióban. Az albumon közreműködnek más neves hip-hop előadók is. Ugyanebben az évben nevezett a már összeszokott banda egy az Animal Cannibals által rendezett rendezett HipHop Mission nevezetű megmérettetésre, ahol is az északi elődöntőn egy különdíjjal és egy válogatás cd-n való szerepléssel valamint a döntőben való részvétellel gazdagodtak. Júniusra elkészült az első album, mely a Szóhisztéria címet viselte. 2002 őszén látott napvilágot a Nyugat nem enged című maxi, mely csak és kizárólag internetes hozzáférésben volt elérhető a rajongók számára. Fellépést fellépés követett, 2003 nyarán csatlakozott a formációhoz Gerysson, mint a zenekar kizárólagos Dj-e. Ekkor tájt készült el a második albumuk Nyelvtan címmel. Szintén erre az évre dotálható a már fent említett HipHop Missiion nevű verseny döntőjére, melyet a Hősök nyertek meg. A hatalmas lehetőség mellett, egy Warner-Magneoton lemezszerződést is nyertek egy teljes albumra. Ugyanezen év végére készült egy videoklip, mely a Mindörökké címet viselte és mellé egy négy számot tartalmazó maxi is. A következő évben a közös munka kissé lelassult, így inkább a fellépésekre koncentrált a csapat. Mivel a kiadótól távoztak a fiúk, így immáron független előadóként folytatták pályájukat. Az év végére készült el egy nagyon jelentős darabjuk munkásságuknak, méghozzá Brash és Joeker keze alatt, a Magyar Hiphop Remixek című alkotás, mely 17 hazai előadó (Deego, Akkezdet Phiai, Siska, Különvélemény stb.) dalának remixét és 3 saját szerzeményt tartalmazott. Az album azonban kizárólag limitált kiadásban és internetes tejesztésben látott napvilágot. 2005-ben jelent meg Mentha első szóló projektje Áldozat címmel. A Hősök nevéhez köthető ezentúl még a Westprém City Allstars névre hallgató válogatás album 24 számmal a megye színvonalas előadóitól. A válogatást követte Mentha 2007-es bemutatkozó albuma. (Ismerd meg az énemet)

Ebben az évben jelent meg egy újonnan alakult formáció bemutatkozó albuma. Az EcküPixaKombó első lemeze a Kúperteszt címre hallgatott.

Öt év hallgatás után 2008-ban jelent meg egy újabb Hősök album 15 új trackkel, címe: Klasszik. A közreműködők Nks, Bankos és Norba, Vad Fruttik, Sub Bass Monster stb. 2009-ben jelent meg egy 7 felvételt tartalmazó maxijuk Betűzdel címmel, két Mentha, Eckü bónusszal.

2010 óta a veszprémi Zhe Banddel kiegészülve adnak élőzenés koncerteket. A rengeteg közreműködői munka után 2011-ben jelent meg legújabb lemezük Négy Évszak címmel.Video