MC DC

Veres Róbert születésekor orvosi műhiba áldozata lett. Hét hónapra született és későn rakták be az inkubátorba. Emiatt oxigénhiány lépett fel az agyában, és a mozgásközpontban okozott problémát, ezért mozgássérült lett. Általános iskolai tanulmányait Budapesten a Pető Intézetben végezte, majd következett a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium. Végzettsége szoftver-üzemeltető.

Zenei karrier

19 éves korában ismerkedett meg a freestyle rappel, amelynek az alapja a rögtönzés. Felfedezte, hogy van tehetsége ehhez a műfajhoz és ezután sok időt töltött gyakorlással. Miután már többen felfedezték, hogy jól megy neki a szabad stílusú rappelés egyre több felkérést kapott az ország különböző pontjairól. 2007. szeptember 22-én az Animal Cannibals rapduó által megrendezett It's Rite! Graffiti Battle 2007 kapcsán megpróbálkozott a Guiness rekordkísérlettel, melynek során 9 órán keresztül kisebb szünetekkel megszakítva, de folyamatosan rögtönözve rappelt és ezzel ő lett a nem hivatalos világrekordere a legtöbb ideig tartó freestyle rapelőadásnak.

2006-ban egy fellépésen találkozott R. Kárpáti Péterrel, aki többévi közös munka és felkészülés után elindította (Jammal-lal, a beatboxer-rel együtt) az RTL Csillag születik c. tehetségkutató versenyén. R. Kárpáti Péter továbbra is MC DC menedzsere.

A Csillag születik tehetségkutatón egészen a döntőig jutott el. A műsorokban mindig egy freestyle rapelőadást mutatott be, melynek során a műsorszerkesztők különböző feladatok elé állították. Egy adásban fordult elő, hogy egy saját számát adta elő Cseppje a tengernek címmel, ami a többi produkciójához hasonlóan pozitív kritikát kapott a zsűritől. Legmagasabb pontszámát a döntőben kapta (39), amikor az egyéni előadása mellett Galambos Lajossal is fellépett.

A Csillag Születik után

A verseny döntője után megszaporodtak Veres Róbert felkérései.

2010. január 4-én mutatták be a VIVA TV-ben MC DC első videoklipjét Szabadon a szavakon címmel, aminek a rendezője a Sugarloaf együttes gitárosa Tóth Szabolcs. A klip érdekessége, hogy nem előre megírt szöveget hangzik el benne, hanem Veres Róbert a klip különböző helyszínein rögtönzött szöveget rappelt el.Video